GENÇLERBİRLİĞİ İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Gençlerbirliği ligin ikinci yarısında sıkıntı yaşayacak gibi...
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda evinde Kayserispor'a 3-2 yenilen kırmızı siyahlılarda sorunlar gün gibi ortaya çıktı.
Devre arasında Gençlerbirliği için çok önemli olan Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Stancu, Landel ve Halil İbrahim'i başka takımlara kaptıran kırmızı siyahlılar, Kayserispor maçında sezonun ilk yarısı boyunca işleyen dişlinin bu parçalarının kaybı sonrası adeta tüm üstün özelliklerini ve büyüsünü yitirmiş gibi bir görüntü sergiledi.
Gençlerbirliği için bu birbirinden değerli beş oyuncu içinde özellikle çok çok önemli olan golcü Stancu'nun Bursaspor'a gidişinin ardından yerini dolduracak bir oyuncunun alınmaması skor üretmekte zorluk yaşanacağının net bir şekilde görünmesini sağladı.
Gerçi son dönemde gol yükü Serdar Gürler'e kalmıştı... 
Ancak, geçen hafta ligdeki 1-1 berabere kalınan Osmanlıspor maçının ardından kupadaki Kayserispor müsabakası gösterdi ki, artık İrfan Can Kahveci gibi yaratıcı özellikleri olan bir oyuncunun olmaması Serdar Gürler'in de veriminin düşmesine neden oluyor.
Karşılaşmaya gelince; Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı Kayserispor oyunun ilk yarısını, 34 ve 45. dakikalarda ara transfer döneminde kırmızı siyahlılara transfer olacağı ileri sürülen Welliton'un attığı gollerde 2-0 önde tamamladı.
67. dakikada ev sahibi takım 67. dakikada Velikonja'nın düşürülmesi sonucu penaltı kazandı... Serdar Gürler'in kullandığı penaltı atışında top kaleci Muammer'den döndü. Ancak Serdar dönen topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e taşıdı.
77. dakikada Uğur Çiftçi'nin ters vuruşunda top kendi ağları ile buluştu ve Kayserispor durumu 3-1 yaptı.
86. dakikada kırmızı siyahların devre arası transferlerinden Velikonja topu bir kez daha filelere gönderirken, karşılaşma da Kayserispor lehine 3-2 tamamlandı. Bu sonuçla Kayserispor kupada çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar