ANKARAGÜCÜ AÇISINDAN SADECE SONUÇ OLUMLU

Ankaragücü evinde misafir ettiği lig sonuncusu Kayseri Erciyesspor'u net bir skorla 3-0 yenerek, liderlik koltuğuna oturmayı başardı.
Ancak maçtan önce sarı lacivertlilerden bahsetmek gerekiyor...
Ne hikmetse Ankaragücü bir türlü huzuru bulamıyor...
Ne camiasında ne de saha sonuçlarında istikrarı yakalayamıyor.
Kimi zaman yönetim sorunları, kimi zaman taraftarın neden olduğu olaylar, bir türlü barış ortamı oluşmasına izin vermiyor.
Oysa bu yıl, lig yükselmek için önceki yıllara oranla daha uygun bir ortam var...
Şu aşamada zirve yarışındaki Gümüşhanespor'a göre Başkent ekibi, camiasıyla, taraftarıyla bu tür zorlu yarışları daha iyi bilen bir ekip...
Hal böyle iken, Ankara bir türlü birlik beraberliğini sağlayıp hedefe odaklanamıyor...

X X X

Geçen hafta sahasında misafir ettiği ligin alt sıralarındaki Kastamonuspor'a yenilen Ankaragücü, bu beklenmeyen puan kaybı sonucunda liderlik koltuğundan olurken, taraftarların da tepkisiyle karşılaştı.
Bu hafta da evinde oynayan sarı lacivertliler, ligin en altında, -2 puanı bulunan ve bugün yedikleriyle kalesinde 50 gol gören Kayseri Erciyesspor'u 3-0'lık net bir skorla geçti.
Ancak kazanılan net sonuca bakıp, her şeyin yoluna girdiği gibi bir izlenime kapılmak büyük hayal kırıklığı olur.
Henüz 9. dakikada Emre Şahin topu arkadan gelen Ferhat Çulcuoğlu'nun önüne, penaltı noktasına bıraktı... Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golün hemen ardından, 10. dakikada kale alanı içindeki karambolde topa en son dokunan Muharrem Ozan Cengiz skoru 2-0'a getirdi.
57. dakikada Muhammed Gönülaçar ikinci gole benzer bir pozisyonda karşılaşmanın sonucunu belirleyen golü attı.
Hemen yukarıda ligdeki görüntüsünü aktardığımız Kayseri Erciyesspor da karşılaşmada, mutlak iki gollük pozisyondan, biraz da içinde bulunulan psikolojinin verdiği ruh hali nedeniyle yararlanamadı.
Son söz olarak tekrar yinelemekte fayda var; Bu futbol şampiyonluk için yeterli olmaz.

Yorumlar