HACETTEPE'LERİN MAÇI

Başkentin köklü kulüplerinden Hacettepe ile lider Keçiörengücü'nün Cebeci İnönü Stadyumu'nda karşılaştığı müsabakayı konuk takım son dakikalarda attığı golle 2-1 kazandı.
Ama durun bir dakika...
Bu takımlardan hangisi gerçek Hacettepe'ydi...
Evet evet...
Keçiörengücü gerçek Hacettepe'ydi...
İsmi değiştirilince, konu mahkemelik olmuş, mahkeme de mor beyazlı takımın isminin Hacettepe olduğu kararını vermişti.
Ne yazık ki, hemen her alanda cumhuriyetin başkentinin tarihini, hafızasını, anılarını ve değerlerini yok etmeye kararlı biri ısrar etmiş ve Hacettepe ismini sildiğini sanmıştı...
Ama öyle ''ben yaptım'' demekle olmuyordu...
Bakın işte Hacettepe ismi yaşıyordu...
Nereden nereye geldik...
Neyse biz karşılaşmaya dönelim...
Hacettepe takımı sezon başında oluşturulan bir ekip, bu dezavantajına rağmen geçen sürede takım havasını yakalamayı başarmışlar. Ancak yine de zamana ihtiyaçları var. Müsabakada da, ilk golde kalecisinin büyük hatası olmasa ve özellikle hücumda biraz daha becerikli, biraz daha organize olabilseler, maçın sonucu en azından beraberlikle tamamlanırdı.
Zaten karşılaşmanın Keçiörengücü lehine üç puanla tamamlanmasının nedeni de lider takımın hücum hattındaki, artık bu ligin gediklilerinden olan Yıldıray Koçal'ın ekstra oyunu oldu.
Yıldıray, 44. dakikada sol çaprazdan vurdu ve kaleci Yasin'in büyük hatasında top ağlarla buluştu.
85. dakikada oyuna sonradan giren Hacettepe’den Mehmet Bektaş güzel bir vuruşla 1-1 beraberliği getiren golü attı. Tamam artık maç bitti derken, Yıldıray 88. dakikada yine sahneye çıktı. Sol taraftan son çizgiye kadar topu taşıyan başarılı oyuncunun ceza alanına ortasında topla arka direkte buluşan Hasan Üstübücü maçın sonucunu belirleyen golü attı ve maç da Keçiörengücü lehine 2-1 sona erdi.
Bu sonuçla lider Keçiörengücü 6 maç sonunda puanını 16’ya çıkarırken, Hacettepe 9 puanda kaldı.

Yorumlar