ÖNCE ÖLÜM TEHDİDİ SONRA HEPİMİZ BAXTER’IN BODYGUARD’LARIYIZ

Gençlerbirliği’nde görev yapacak olan Stuart Baxter’ın yeni sezonda nasıl bir performans elde edeceği şimdiden merakla beklenirken, İskoç teknik adamın ilginç mi ilginç bir kariyeri var.
16 Ağustos 1953 doğumlu, yarı İngiliz yarı İskoç ve İskoçya'da büyümüş…
İngiltere, İskoçya, Avustralya, İsveç ve Amerika'da futbol oynamış.

Farklı yerlerde takım çalıştırmaktan büyük zevk alıyormuş. Bunu bir meydan okuma olarak görüyormuş ve kendi becerisini farklı ülkelerde test etmekten hoşlanıyormuş. Öyle ki, İsveç, Norveç, Portekiz ve Japonya'da kulüp, Güney Afrika, Finlandiya ve 19 yaş altı İngiliz milli takımlarını çalıştırmış.
Bu nedenle de, ülkesinde yer aldığı haberlerde adı ‘’seyyah’’ Stuart Baxter olarak anılır olmuş. Gittiği ülkenin kültürünü de hemen öğrenmeye çalışırmış. Baxter, bunu başarı için gerekli gördüğünü dile getiriyor.

Baxter, Wolverhampton Wanderers'tan transfer teklifi almış ama kabul etmemiş. Acelesi olmadığını ifade eden İskoç teknik direktör, bir İngiliz takımını çalıştırmak için doğru zamanı ve doğru projeyi bekliyormuş.

Başından geçen en ilginç olaylardan birisini ise AIK’i çalıştırırken yaşamış…
AIK Stockholm'ü çalıştırırken lige çok kötü bir başlangıç yapıp, peşpeşe yenilgiler alınca, AIK taraftarlarından tehditler almaya başlamış. Hatta çocukları okulda rahatsız edilmiş. Tehditler yüzünden eşini İsveç'te başka bir şehre yollamış. Ancak sezon mutlu sonla tamamlanmış…  
O seneyi iki kupa kazanarak bitirmiş.
Bu kez tribünde taraftarların bir sürprizi  varmış…
AIK taraftarları statta "Baxter'ın bodyguard'larıyız" yazan büyük bir pankart açmışlar.

Bu arada, Baxter’ın,ligi kazanmalarına rağmen Kaizer Chiefs'ten ayrılıp Gençler'e gelmesinin nedeni kulüp yönetimiyle aralarındaki gerginlikmiş.

İskoç teknik direktör, 1995'te Japonya'da Kobe takımını çalıştırmaya henüz başlamışken, şehiri harabeye çeviren deprem olmuş. Bunun üzerine kulübe yatırım yapan işadamı yatırımlarını kesince, çok uzun çalışamamış Japonya'da.

Güney Afrika Milli Takımı'nda ise çok amatör bir ortam olduğu için (bazen antreman sahasına gittiğinde çimler kesilmemiş ya da kaleler kurulmamış oluyormuş) daha fazla kalamamış.






Kaynaklar

Yorumlar