GENÇLER'DEN ÖNEMLİ ADIM


Gençlerbirliği, Eskişehirspor karşısında ligin ilk yarısındaki performansını andıran bir mücadele sergiledi ve müsabakadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.
Ligin ikinci yarısına, ilk devredeki oyunundan eser kalmamış bir şekilde başlayan başkentin kırmızı siyahlı ekibi, bu kötü oyununu Türkiye Kupası'nda da devam ettirmiş ve hafta içi Boluspor'a boyun eğerek kupada saf dışı kalmıştı.
Play off'a kalma mücadelesi yapan ekiplerden Eskişehirspor karşısında biraz kendi futbolunu oynayan Gençlerbirliği, şansının da yardımıyla rakibini yenmeyi başardı ve puan sıralamasında üste çıktı.
Hiç kuşkusuz, Gençlerbirliği'nin ligin ikinci yarısına kötü başlamasının büyük etkenlerinden ve en önemlisi saha içi organizasyonu gerçekleştiren Azofeifa'nın şanssız bir şekilde sakatlanarak takımdan uzak kalması büyük rol oynuyor.
Eskişehirspor karşısında yine oyuna istediği gibi başlayamayan ev sahibi, ilerleyen dakikalarda genç oyuncular Özgür ve Soner'in oyuna ağırlıklarını koymaları ve kanat organizasyonlarının işlemesiyle amacına ulaştı.
23. dakikada Cem Can, sağ kanattan topu Eskişehirspor ceza alana ortaladı. İyi yükselen Herve Tum'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu ve ev sahibi kırmızı siyahlı ekip 1-0 öne geçti.
Golden hemen sonra 25. dakikada Gençlerbirliği ceza alanı çizgisi önündeki Veysel, topu Dede'ye aktardı. Bu futbolcu, topa gelişine yaptığı vuruşla takımının golünü kaydetti ve skoru 1-1'e getirdi.
Gençlerbirliği oyunun ikinci bölümüne daha derli toplubaşladı. 54. dakikada da Gençlerbirliği'nde Ergün'ün sol köşe direğinin yakınından ortaladığı topa penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Oktay, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.
Bu dakikalardan sonra her iki ekibin de gollük pozisyonları vardı.
89. dakikada ise Eskişehirspor gole çok çok yaklaştı. Bu dakikada Ergün Teber'in Batuhan'ayaptığı hareketi hakem Hüseyin Göçek penaltı olarak değerlendirdi. Kazanılan penaltı vuruşunu Kamara yandan avuta gönderdi.
Bu galibiyetle Gençlerbirliği play off yolunda çok çok önemli bir rakibini yenmeyi başardı.
Bu arada, ligin ikinci yarısına teknik direktör Ersun Yanal ile başlayan Eskişehirspor'un futbolunda henüz Ersun Hoca'nın baskılı, takım halinde savunma ve hücum yapan oyun anlayışından bir eser göremedik.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

 Gençlerbirliği, Eskişehirspor'u 2-1 yendi.
10. dakikada Yasin, topla birlikte soldan Eskişehirspor ceza alana girerken, meşin yuvarlağı uygun durumdaki Oktay'a vermeyip kötü bir vuruş yapınca, takımını mutlak bir golden etti.
18. dakikada Volkan'ın uzun çapraz pasında topla Gençlerbirliği ceza alanın sağında buluşan Burhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak, direğe çarparak auta çıktı.
23. dakikada Başkent temsilcisinin golü geldi. Bu dakikada Cem Can, topu Eskişehirspor ceza alanın sağından ortaladı. İyi yükselen Herve Tum'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0
25. dakikada Eskişehirspor, santrada başladığı oyunu golle sonuçlandırdı. Gençlerbirliği ceza alanı çizgisi önündeki Veysel, topu Dede'ye aktardı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağa gelişine yaptığı plase vuruşla takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1
33. dakikada başkent temsilcisi yeniden öne geçme fırsatı yakaladı.
Oktay'ın altı pas içinden yaptığı şık vuruşta kaleci Ivesa, topa iki hamlede sahip olabildi.
Maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.
54. dakikada Gençlerbirliği'nde Ergün'ün sol köşe direğinin yakınından ortaladığı topa penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Oktay, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 2-1
71. dakikada Başkent ekibinde kazanılan serbest vuruşu sağ taraftan Soner kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topu kaleci Ivesa iki hamlede kontrol etti.
78. dakikada gelişen ani Gençlerbirliği atağında Ergün'ün ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağa iyi yükselen Curri'nin kafa vuruşunda top kaleci Ivesa'da kaldı.
81. dakikada Eskişehirspor takımında Rodrigo Tello'nun sağ taraftan ceza alanına gönderdiği topu kafayla kaleye gönderen Batuhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğinin dibinden oyun alanı dışına çıktı.
86. dakikada Eskişehirspor'dan Angelov'un kafayla indirdiği topu kontrol eden Batuhan'ın ceza sahası sert şutunda topu kaleci Ramazan kontrol etti.
89. dakikada Eskişehirspor takımında Batuhan'ın yere düşürüldüğü pozisyonda hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunu Kamara gole çeviremedi.
90+2. dakikada Gençlerbirliği'nde ceza sahası ön çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşu Soner kullandı. Bu oyuncunun kaleyi karşıdan gören noktadan direk kaleye gönderdiği meşin yuvarlak üst direkten döndü.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Curri, Ergün Teber, Mehmet Sedef, Yasin (Zec dk. 88), Oktay (Mehmet Akgün dk. 82), Hurşut (Murat dk. 90), Soner, Özgür, Cem Can, Tum
ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Angelo, Dede, Volkan, Nadarevic, Koray (Tello dk. 65), Alper, Burhan (Kamara dk. 66), Hürriyet, Veysel, Batuhan
GOLLER: Tum (dk. 23), Oktay (dk. 54) (Gençlerbirliği), Dede (dk. 25) (Eskişehirspor)
KIRMIZI KART: Veysel (dk. 90+2) (Eskişehirspor)
SARI KARTLAR: Curri, Ergün (Gençlerbirliği), Nadarevic, Hürriyet (Eskişehirspor)

Yorumlar