BU BİR DİRENİŞ ÖYKÜSÜDÜR


Başkentin 102 yıllık çınarı Ankaragücü'nün Mersin İdmanyurdu karşısında aldığı galibiyet, bir galibiyetin ötesinde çok daha büyük anlamlar taşımaktadır.
Artık tüm kesimler tarafından bilinen sorunları nedeniyle "parça pinçik" edilmiş sarı lacivertliler, yarısına yakını alt yapıdan gelen oyunculardan oluşan kadrosu ile Mersin İdmanyurdu deplasmanında kazanarak bir direniş öyküsü yazmıştır.
Bundan sonra ne olur bilinmez, koşullar nedeniyle Ankaragücü küme de düşebilir...
Ancak şu bilinmelidir ki, Ankaragüçlülük duygusu yok olmaz.

İDDİALARI ALT ÜST ETTİLER

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren ve bu maça A2 ağırlıklı kadroyla çıkan Ankaragücü deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yendi. Mücadele öncesinde Spor Toto Teşkilatı bu maçı İddaa bülteninden çıkarmıştı. Gerekçesi ise Ankaragücü'nün maça A2 ağırlıklı kadro ile çıkacak olması.
Başkent ekibine galibiyeti getiren goller 1. ve 70. dakikada Ergin Keleş'ten geldi. Mersin İdman Yurdu'nun tek golünü 67. dakikada Erman Özgür attı.
Bu sonuçla birlikte Ankaragücü puanını 10'a çıkarmasına rağmen 18. sırada yer aldı. Ev sahibi Mersin İdman Yurdu ise 27 puanla 7. sıradaki yerini korudu.

STAT: Tevfik Sırrı Gür
HAKEMLER: Çağatay Şahan, Gökhan Memişoğlu, Volkan Akçit
MERSİN İDMANYURDU: Sehiç, Boum, Nduka (Dk. 61 Erman), Zurita, Moritz, Nobre, Mustafa, Beto, Erhan (Dk. 73 İlhan), Hakan (Dk. 73 Çağdaş), İbrahim
Ankaragücü: Bora, Mehmet, Aydın, İshak, Bilal, Abdullah, Atilla (Dk 63. Gökhan), Ümit, Muhammed (Dk. 87 Gürkan), Turgut, Ergin (Dk. 90 Mert)
GOLLER: Dk. 1 ve 70 Ergin (Ankaragücü), Dk.67 Erman (Mersin İdmanyurdu)
SARI KARTLAR: Dk. 65 Turgut, Dk. 90 Gürkan (Ankaragücü), Dk. 82 İbrahim, Dk. 85 Nobre, Dk. 89 Moritz (Mersin İdmanyurdu)

Yorumlar