ANKARAGÜCÜ MUCİZE PEŞİNDE

Ankaragücü bir mucizenin peşinde.
Sarı lacivertlilerin başlattığı öykü, bir diriliştir ve adeta küllerinden doğmaktır...
Demek ki dibe vurmak gerekiyormuş...
Borç batağına itilen,devasa sorunlarla boğuşan Ankaragücü, görünün o ki, kendi yıldızlarını yaratıyor, bir destan yazmaya hazırlanıyor.
Hiç şüphesiz hemen herkesin maç ile ilgili ilk tahmini Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü rahat yeneceğiydi...
Nedeni ise çok basitti...
Ligde sekiz haftadır kaybetmeyen Beşiktaş ile devre arasında takımın yarısını kaybeden A2 takım takviyeli kadrosuyla Ankaragücü karşı karşıya idi.
Ancak, şu son iki Ankaragücü maçını gördükten sonra hiç kimse teknikten, taktikten, oyuncu kalitesinden, uluslararası deneyimli antrenörden dem vurmasın...
İşte herşey ortada...
Büyük bölümü, gencecik, Süper Lig deneyimi olmayan çocuklardan kurulu başkent temsilcisi bilinen tüm doğruları alt üst ediyor ve başarıya inanmanın, hedefe ulaşmanın en önemli etkeni olduğunu kanıtlıyor...
Tabi bir de doğru zamanda doğru kararlar almanın ne kadar önemli olduğunu...
Ligin ikinci yarısına Mersin'de, Mersin İdman Yurdu galibiyeti ile başlayan Ankaragücü'nün "çocukları" Beşiktaş maçına da kontrollü başladı...
Maçın ilk tehlikeli atağı da 28. dakikada sarı lacivertlilerden geldi...
Turgut'un ceza alanının sol çaprazından vuruşunda topu son anda Cenk üstten kornere çelebildi.
Oyunun ikinci bölümünde Beşiktaş tüm hatlarıyla Ankaragücü yarı alanına yerleşti... Bu dakikalarda Ankaragücü kendi ceza alanı önünde ve içinde adeta etten duvar ördü.
Net gollük pozisyonları bulan başkent takımıydı...
Sarı lacivertli oyuncular güçlerinin çok çok üzerinde canla başla mücadele ettiler ve Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldılar... Ligin son sırasında olabilirler, ancak umut verdiler.
Son söz ise Ankaragücü yönetimine...
Doğru bir kararla göreve getirdiğiniz Hakan Kutlu'ya rağmen kararlar almayınız...
Bilin ki, ufukta minicik de olsa bir ışık görünüyorsa tüm riskleri göze alarak takımda görevi kabul eden Kutlu sayesindedir.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

Spor Toto Süper Lig'de Ankaragücü ile Beşiktaş karşılaşması 0-0 sona erdi.
4. dakikada Ankaragücü'nün kullandığı korner atışı da ceza alanı içinde topu önünde bulan Turgut'un şutunda meşin yuvarlak direğin üstünden oyun alanının dışına çıktı.
23. dakikada Beşiktaş ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Bu dakikada Ankaragücü ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Mustafa Pektemek'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
28. dakikada Ankaragücü seyircisi heyecanlanarak genç Turgut'un güzel plase vuruşunu alkışladı. Bu dakikada Beşiktaş ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Turgut'un plase vuruşunda genç kaleci Cenk, aynı güzellikte bir  kurtarışla meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
Gol pozisyonu üretmekte zorlanan Beşiktaş, Veli'nin 42. dakikada Ankaragücü ceza alanının dışından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yerden auta çıktı.
56. dakikada Beşiktaş, karşılaşmadaki en tehlikeli pozisyonlardan birini üretti. Oyuna 55. dakikada dahil olan Edu'nun Ankaragücü ceza alanının sağından yaptığı ortada Almeida, uygun durumda olmasına rağmen topa kafayla vuramadı. Meşin yuvarlak Aydın'a çarparak kornere gitti.
Siyah-beyazlıların baskılı oyunu sonucu 68. dakikada Ankaragücü kalesi bir tehlike daha yaşadı. Fernandes'in rakip ceza alanının sol çaprazından sert ortasında Almeida, ceza alanında meşin yuvarlağa dokunamadı ve top auta gitti.
Karşılaşma da 0-0 berabere tamamlandı.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Ali Saygın Ögel, Serkan Akarca
ANKARAGÜCÜ: Bora, Mehmet Çoğum, Aydın, Ümit, İshak, Gökhan, Muhammed (Dk. 90 Gürkan), Abdullah (Dk. 71 Mehmet Taşçı), Bilal, Turgut, Ergin (Dk. 85 Atilla)
BEŞİKTAŞ: Cenk, Ekrem, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Fernandes, Veli (Dk. 87 Necip), Simao (Dk. 74 Burak), Mustafa (Dk. 55 Edu), Almeida
SARI KARTLAR: Dk. 43 Egemen, Dk. 89 Edu (Beşiktaş), Dk. 65 Ergin (Ankaragücü)

Yorumlar