İKİNCİ YARIDAKİ GENÇLERE EVET



Gençlerbirliği, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Orduspor'u 3-1 yenmeyi başardı.
Gençlerbirliği ile Orduspor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı tribünlerdeki izleyenleri adeta uyuttu.
Bu sezon evinde sadece Galatasaray'a yenilen kırmızı siyahlılar, birbiri peşi sıra evinde ağırladığı zorlu rakipleri yenmeyi başarmış ve tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı.
İlk yarısı 0-0 tamamlanan müsabakanın ikinci yarısı ise tamamen farklıydı.
İlk yarı ne kadar keyifsiz ise ikinci yarı tam tersine o kadar başarılıydı.
Oyunun 47.dakikasında misafir takım Culio ile 1-0 öne geçmeyi başardı...
Golü yedikten sonra "aklı başına gelen" Gençlerliler, attığından fazlasını da kaçırdı.
Oyunun bu bölümünde iyi organize olan kırmızı siyahlılar, kanatlardan rakip alana taşıdığı toplarla etkili olmayı başardı.
Orduspor ataklarında ise savunma dikkatli, kaleci Ramazan da günündeydi ve başka gole izin vermedi.
Gençlerbirliği'nin 51. dakikada  Yasin ile kazandığı gol kelimenin tam anlamıyla jeneriklik olarak ifade edilen türden bir gol oldu... Mehmet Sedef'in pasıyla ceza alanına girmeden topla buluşan Yasin, çaprazdan sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu.
Beraberlik golünden sonra bir süre her iki ekip de oyunu rölantiye alırken, 59. dakikada Azofeifa'nın sağ kanattan arka direğe gönderdiği topa iyi yükselen Tum takımını 2-1 öne geçirdi ve herkesi uyandırdı.
İzleyiciler tam stadı terketmeye hazırlandıkları sırada, uzatma dakikaları da bitmek üzereyken Soner'den aldığı topla ceza alanı dışında topla buluşan Zec, önündeki rakibini geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Yalçın'a çarpan top Gençlerbirliği'nin üçüncü golü olarak ağlarla buluştu ve karşılaşma da ev sahibi takım lehine 3-1 tamamlandı.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

Spor Toto Süper Lig'de, Gençlerbirliği Orduspor'u 3-1 yendi.
16. dakikada Abdurrahman kendi çabasıyla getirdiği topu ön direkte bekleyen Fatih'e aktarmak istedi, ancak kaleci Ramazan araya girerek yumruklarıyla tehlikeyi önledi.
22. dakikada Hurşut'un uzun pasında topla buluşan Tum, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince defans tehlikeyi önledi.
28. dakikada Hurşut'un yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Fornezzi topu yatarak kontrol etti.
37. dakikada Culio'nun sağdan yaptığı ortada kaleci Ramazan, Fatih'den önce topa dokunarak büyük bir tehlikeyi önledi.
39. dakikada Azofeifa'nın kullandığı köşe atışında altıpas içinde Aykut topu ıskalayınca takımını bir golden etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.
47. dakikada gelişen Orduspor atağında Fatih'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Culio'nun sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan'ın yanından ağlara gitti: 0-1
51. dakikada Mehmet Sedef'in pasıyla ceza alanına girmeden topla buluşan Yasin, çaprazdan sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 1-1
59. dakikada Azofeifa'nın sağ kanattan arka direğe gönderdiği topa iyi yükselen Tum takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.
66. dakikada Tum'un sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde Yasin topu Azofeifa'nın önüne indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Uzatma dakikaları oynanırken Soner'den aldığı topla ceza alanı dışında topla buluşan Zec, önündeki rakibini geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Orduspor savunmasında görev yapan Yalçın, kendisine çarparak havalanan ve kaleye yönelen
topu gol çizgisi üzerinde ıskalayınca, Gençlerbirliği üçüncü golüne kavuştu: 3-1

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Hüseyin Sabancı, Emre Suna, Ahmet Şimşek
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Cem Can, Kulusiç, Aykut, Mehmet Sedef, Hurşut (Dk. 88 Mununga), Azofeifa (Dk. 78 Mehmet Akgün), Curri, Soner, Yasin (Dk. 90 Zec), Tum
ORDUSPOR: Fornezzi, Abdurrahman (Dk. 84 Nickenig), Yalçın, Sedat, Murat, Stancu, Gosso, Onur (Dk. 69 Abdülkadir), Hakan (Dk. 55 Dalmat), Culio, Fatih
GOLLER: Dk. 47 Culio (Orduspor), Dk. 51 Yasin, Dk. 59 Tum, Dk. 90 Zec (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Dk. 67 Sedat (Orduspor), Dk. 80 Mehmet Sedef (Gençlerbirliği)

Yorumlar