ANKARAGÜCÜ'NDEN KAÇAN KAÇANA

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon kurduğu kadroyla 100. yılında şampiyonluk hedefleyen Ankaragücü'nün o halinden eser kalmadı.
2010-11 sezonu 8. haftasında G.Saray'ı Ali Sami Yen'de 4-2 mağlup etmeyi başaran A.Gücü kadrosundan şu anda sadece 1 futbolcu var!
  Spor Toto Süper Lig'de 2010-11 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlayan Ankaragücü, bugün kümede kalma mücadelesi veriyor.
Geçtiğimiz sezon 100. yılı sebebiyle birçok transfer yapan ve birbirinden önemli futbolcuları kadrosuna katan Başkent ekibi, işler beklenildiği gibi iyi gitmeyince borç batağına girdi.
Sarı lacivertli ekip milyon dolarlar harcayarak transfer ettiği futbolcuların neredeyse tamamına yakınını değerinin çok altında fiyata başka takımlara satmak ya da sözleşmesini fesh etmek zorunda kaldı.

G.SARAY'I DEVİREN KADRO ARTIK YOK!

2010-11 sezonuna şampiyonluk hedefi ile başlayan Ankaragücü'nde, sene başında oluşturulan kadro tüm camiayı umutlandırmıştı. Özellikle 2010-11 sezonu 8. haftasında kazanılan G.Saray galibiyeti ile 100. yılda başarının geleceği umutları iyiden iyiye artmıştı.
Sarı lacivertliler Ali Sami Yen Stadı'nda G.Saray'ı 4-2 yenerken goller Turgut Doğan Şahin, Sestak, Özgür Çek ve Metin Akan'dan gelmişti.
17 Ekim 2010 tarihinde alınan bu galibiyette sahaya çıkan 11 futbolcudan 10 tanesi artık sarı lacivertli ekibin formasını giymiyor... Tek kalan isim ise kaleci Özden Öngün!

GÖKÇEK'İN HEDEFİ ŞAMPİYONLUKTU, PEKİ NE OLDU?

2009'un Ağustos ayında Ankaragücü Başkanı olarak göreve başlayan Ahmet Gökçek, 100. yıl kadrosu için büyük bütçeler harcayarak takıma önemli isimler kazandırdı.
Geçmişte Real Madrid ve Chelsea'de forma giyen Kamerunlu orta saha oyuncusu Geremi'nin yanı sıra Rosenborg'dan Marek Sapara, PSG'den Jerome Rothen ve Mlada Boleslav'dan Jan Rajnoch'u transfer etmişti.
Kadrosuna kattığı 29 futbolcuyla transfere yaklaşık 20 milyon euro harcayan Ankaragücü'nde beklenen başarıların gelmemesi kriz yaşanmasına neden oldu.

FUTBOLCULAR İSYAN ÇIKARDI!

100. yılda hedeflenen başarıların yerine getirilememesi, Başkent ekibinde ekonomik krize de yol açtı. Futbolcuların maaşlarının ödenememesi nedeniyle birçok oyuncu ile yollar ayrılırken bir kısmı da değerinin çok altında başka takımlara satıldı.
Ve yaşanan sıkıntıların bir türlü sona ermemesi sonucunda, 2010-11 sezonunda büyük paralar harcanarak kurulan takımdan adeta eser kalmadı. Geçen sezon takıma kazandırılan 29 futbolcudan sadece 2 isim gemiyi terk etmedi; kaleci Özden Öngün, ve Aydın Toscalı.

KAPTAN DA GEMİYİ TERK ETTİ!

Ankaragücü'ne 2009-10 sezonunda katılan ve kaptanlık pazubandını koluna takan Hürriyet Güçer, her fırsatta zor günler geçiren Ankaragücü'nde kalacağını ifade ediyordu.
Ancak tecrübeli futbolcu geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor'a imza atarak gemiyi terk eden oyuncular arasında girdi. Sarı lacivertlilerde dökülen son yaprak ise sadece 50 bin euro'ya transfer edilen Kağan Söylemezgiller oldu. 23 yaşındaki futbolcu, Kardemir Karabükspor ile anlaştığını açıkladı.

FUTBOLCU ADI DURUMU
Stenislav Sestak AYRILDI
Marek Sapara AYRILDI
Metin Akan AYRILDI
Özgür Çek AYRILDI
Turgut Doğan Şahin KALDI
Michael Klukowski AYRILDI
Güven Varol AYRILDI
Jan Rajnoch AYRILDI
Michal Zewlakow AYRILDI
Adem Koçak AYRILDI
Drago Gabric AYRILDI
Hürriyet Güçer AYRILDI
Kağan Söylemezgiller AYRILDI
Muhammet Hanifi Yoldaş AYRILDI
Murat Duruer AYRILDI
Robert Vittek AYRILDI
Aydın Karabulut AYRILDI
Roguy Meye AYRILDI
Stefan Senecky AYRILDI
Theo Weeks AYRILDI
Uğur Uçar AYRILDI
Umut Sözen AYRILDI
Tonia Tisdell AYRILDI
Serdar Özkan AYRILDI
Fatih Tekke AYRILDI
Radek Cerny       AYRILDI
Mehmet Çakır      AYRILDI
Özden Öngün     AYRILDI
Aydın Toscalı KALDI

Yorumlar