ALKIŞLAR GENÇLERBİRLİĞİ'NE


Süper Lig'in ilk yarısının son maçında Gençlerbirliği, konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenmeyi başardı.
Son yıllarda her konuda ikinci plana itilen, her alanda başarısızlıklara sahne olan,devasa bir köye dönüştürülen başkent, sporda da unutulmaya yüz tutmak üzere...
Ankara futbolunda yaşananlar da ortada...
Süper Lig'de 4 takımdan gelinen nokta belli...
Yaşanan kısır çekişmeler, Ankara futbolunun bir çınarını daha yok etmek üzere...
İşte tam da burada 1923 doğumlu, Cumhuriyetimiz ile yaşıt Gençlerbirliği, tüm bu yaşananlara isyan edercesine bir başarı grafiği çizmeye başladı.
Sezon başında çizilen tablo içinde yer almayan kırmızı siyahlılar oynadıkları futbolla büyük alkış almaya başladılar.
Fuat Çapa ile uzunca bir aradan sonra eski günlerine dönme sinyalleri veren Gençlerbirliği, ligde oldukları dönemlerdeki en başarılı sezonlarından birini yaşıyor...
Buna benzer bir sezon Ersun Yanal döneminde yaşanmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyspor karşısında oyuna oldukça baskılı başlayan Gençlerbirliği daha ilk yarıda 3-0'a ulaştı...
Kırmızı siyahlılar etkili kanat organizasyonları ile rakibi adeta sürklase ettiler.
Boz baykuşların teknik direktörü Arif Erdem daha ilk yarı tamamlanmadan ev sahibine önlem alabilmek için iki oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı.
Ev sahibi takım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a unutamayacağı bir sonuç yaşatabilirdi...
Ancak 4-0'dan sonra kırmızı siyahlılar adeta ilk yarı maçlarını tamamlayıp, tatil havasına girdiler.
Böylece tarihi bir skorun oluşması da engellenmiş oldu.
Dünkü maçta paragraf açılması gereken bir oyuncu var...
İzleyenlere büyük keyif veriyor...
Soner'den bahsediyorum.
Soner gün geçtikçe olgunlaşıyor...
Her hareketi rakip için had safhada tehlike oluşturuyor...
Attığı "ölümcül" paslarla da sonuca büyük katkı sağlıyor.
Bir diğer oyuncu ise ilerleyen yaşına rağmen Herve Tum...
Attıkları kadar kaçırdıkları ile de tribünlerin hep dilinde gönlünde.
Gençlerbirliği bu sonuçla ilk yarı sonunda 28'e puana yükseldi.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

8. dakikada Yasin takımını öne geçirdi. Sol kanattan gelişen atakta Azofeifa'nın pasıyla hareketlenen Yasin şık çalımlarla ceza alanı önüne gelir gelmez sert vurdu ve kaleci Berham'ı mağlup etti: 1 - 0
12. dakikada Webo'nun düşürümesiyle kazanılan frikik atışını Gökhan kullandı top direğin üstünden az farkla auta gitti.
14. dakikada Hurşut orta alanda Soner'i topla buluşturdu, bu oyuncunun uzak mesafeden sert şutunu kaleci Behram kornere çeldi.
24. dakikada Herve Tum farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen atakta Azofeifa ceza alanında son çizgiye inerek ortasını yaptı kaleci Berham'ı geçen topu Herve Tum boş kaleye gönderdi: 2 - 0
29. dakikada Herve Tum'un pasıyla topla buluşan Azofeifa yaklaşık 30 metreden vurdu, top direğin yanından dışarı çıktı.
33. dakikada Yasin ile gelişen kontra atakta orta sahada topu alan Soner hızla rakip sahaya geçti, ara pasıyla Yasin kaleci ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.
40. dakikada sol kanattan Doka'nın ortaladığı topa arka direkte Webo kafa vuruşunu yaptı top kalecide kaldı.
43. dakikada Tum kendisini iki takımının 3. gölünü attı. Günün başarılı ismi Azofeifa kaleci Berham'ı çalımlayarak geçti top Tum'un önünde kaldı bu oyuncunun zor posizyonda vuruşu filelere gitti: 3 - 0.
Karşılaşmanın ilk yarısında üstün bir oyun ortaya koyan ev sahibi kırmızı - siyahlı ekip sahadan 3 - 0 üstün ayrıldı.

52. dakikada Holmen'in Gençlerbirliği ceza alanı önünden attığı sert şutta meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
55. dakikada Gökhan'ın Gençlerbirliği ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta kaleci Ramazan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
51. dakikada Hurşut'un kullandığı köşe vuruşunda Azofeifa, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza alanı içinde topu kontrol ettikten sonra kaleci Behram ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı vuruşta kaleciden dönen meşin yuvarlağı, defans oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
68. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor defans oyuncularının arkasına düşen topu Azofeifa takip etti. Bu futbolcunun zor pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, az farkla direğin yanından auta gitti.
73. dakikda Oktay, Soner'in pasında topla rakip ceza alanının solunda buluştu. Bu futbolcu meşin yuvarlağı bekletmeden uygun durumdaki Zec'e aktardı.  Zec, kaleci Behram ile karşı karşı pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, Gençlerbirliği'ni 4-0 öne geçiren golü kaydetti.
77. dakikada Mehmet Akgün, Mehmet Sedef'in pasında rakip defans oyuncularının arkasında meşin yuvarlakla buluştu. Bu futbolcunun topun gelişine vole vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla auta gitti.
Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Volkan Narin
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Cem Can, Aykut, Kulusic, Mehmet Sedef, Hurşut, Soner (Dk. 76 Mehmet Akgün), Curri, Azofeifa (Dk. 71 Oktay), Yasin (Dk. 77 Zec), Tum
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Behram, Marcin (Dk 72. Visco), Can, Marcus, Gökhan, Tevfik, Taner (Dk. 30 Ekrem), Cihan (Dk. 38 Holmen), Mahmut, Doka, Webo
GOLLER: Dk. 8 Yasin, Dk. 24 ve 43 Tum, Dk. 73 Zec
SARI KARTLAR: Dk. 30 Can, Dk. 34 Gökhan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 76 Zec (Gençlerbirliği)

Yorumlar