BU KADAR DA OLMAZ

Dünyanın en önemli spor organizasyonuna sayılı günler kaldı...


Ancak, o kadar çok aldatıldık ki, artık madalya kazandığımız her yarışmadan sonra başarının sevinci yerine her an bir kara haber daha bekler olduk.
Kimileri bilerek…
Çoğu kolay yoldan ödüle ulaşmak için...
Bazıları bilmeyerek…
Kimisi de tuzağa düşerek dopingli çıkıp bizi hayal kırıklığına uğrattı.
Uluslararası yarışmalarda, olimpiyatlarda ya da dünya-Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan çeşitli branşlarda çok sayıda sporcumuz sevincimizi kursağımızda bıraktı.
Madalyaları ellerinden alındı.
Kiminin spor yaşamı bitti, kimisi de hem sportif hem de manevi anlamda büyük cezalarla karşı karşıya kaldı.
Hangi birini saysam...
Büyüklüğü tartışılmaz rekortmenler rekortmeni, dünya-olimpiyat-Avrupa şampiyonlukları bulunan Halil Mutlu,  Galatasaray ve Milli Takım’ın yıldızı Hasan Şaş,  olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, yine aynı olimpiyat oyunlarında gümüş madalyalı  Gamze Bulut, Elvan Abeylegesse, Eşref Apak, Süreyya Ayhan Kop, Nurcan Taylan, Hasan Birinci, Kıvılcım Kaya Salman, Semra Türk Akdoğan, Büşra Baş, Çağdaş Arslan, Emel Güngör, Ümmühani Karaçadır, Özge Kurteş, Oğuzhan Demir, Kaan Şencan, Batuhan Buğra Eruygun, İsa Can, Emrah Altunkalem, Dilek Esmer, Tuğçe Şahutoğlu, Elif Yıldırım, Serdar Tamaç, Ebru Yurddaş, Cansu Korur, Furkan Şen, Urfan Özolan, Serhat Soyer, Simge Olçun, Serkan Lapçin, Burak Demir, Eşref Apak, Umut Aday, Fatih Eryıldırım, Esen Kızıldağ Kale, Narin Sağlam, Pınar Saka, Gülsüm Özdemir Güneş, Nevin Yanıt, Binnaz Uslu, Şamil Erdoğan, Sedat Artuç, Ermal Kuqo, Ayhan Akman, Kerem Gönlüm.
Of... İçim karardı...
Bu kadar da olmaz ki denilecek cinsten. Say say bitmiyor…
En son (Fenerbahçe'de iken) milli takımın başarılı oyuncusu Beşiktaş'ın yeni transferi Gökhan Gönül'ün yapılan tahlillerinde yasaklı maddeye rastlandı.
Neyse ki en baştan prosedürü uyguladığı ortaya çıktı da Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi cezalı duruma düşmekten kurtuldu.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporun baş belası doping...
Bu yıl olimpiyat senesi… 5-21 Ağustos tarihleri arasında sporcular yine dünyanın en önemli spor organizasyonunda sahne alacak.

Umarım sporcularımız büyük başarılara imza atarlar ve sonunda bir kez daha aldatılmayız.

Yorumlar